Hirdetés

Kiderült, ki lesz a Twitter új vezetője



|

Ő az üzleti feladatokkal foglalkozik majd, hogy Elon Musk a technológiai fejlődésre koncentrálhasson.

Hirdetés

Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy mióta Elon Musk megvásárolta a Twittert, a közösségi oldalon élete alaposan felfordult. Musk gyakran indokolatlan és megmagyarázhatatlan döntéseket hoz, amelyekkel rengeteg hírportált és tartalomgyártót üldözött el a felületről.

Miután mindent a feje tetejére állított, Twitter hirdetési bevételei pedig mélypontra kerültek, valószínűleg belátta, hogy nem képes egyedül ellátni a vezetői feladatokat, miközben a többi cége is a figyelmét követeli, ezért tegnap bejelentette, hogy új CEO kerül az X Corp. és így a Twitter élére.

Hirdetés

Tegnap még csak annyit árult el Musk, hogy egy nő lesz az új ügyvezető, ma pedig már azt is megtudtuk, hogy az illető nem más, mint Linda Yaccarino, aki korábban az NBCUniversal vezető reklámértékesítője volt. A feladata az lesz, hogy feltornázza a Twitter reklámbevételeit. Musk arról számolt be, hogy az ilyen jellegű bevételeik 50%-kot zuhantak be a hatalomátvétele, tehát 2022. októbere óta. A hirdetők kihátrálása minden bizonnyal az új tulajdonos kiszámíthatatlan viselkedésével áll összefüggésben. Elon Musk 44 milliárd dollárért vásárolta meg a Twittert, jelenleg azonban alig 20 milliárdot ér. Ezt kell az új ügyvezetőnek rendbe tennie.

Yaccarino konzervatív politikai nézeteket vall, továbbá kapcsolatban áll a Világgazdasági Fórummal is, ami sok összeesküvés elméletnek is táptalajt biztosít. Persze Musk sem tűnik el, továbbra is teljhatalmat gyakorol az X Corp. döntései felett, mindössze az üzleti feladatokat ruházza át másra, hogy ő a technológiai fejlesztésekre koncentrálhasson, és létrehozhassa a vízióját, melynek lényege, hogy az X legyen az egyetlen alkalmazás, amire szükségünk van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.