Hirdetés

Kiderült, meddig oszthatod meg szabadon a Netflix fiókodat



|

Hamarosan már fizetni kell ezért, most pedig azt is elárulta a Netflix, hogy nagyjából mikor jön a váltás.

Hirdetés

Hosszú ideje próbálja nyomatékosítani a Netflix, hogy a "profilmegosztás", vagy is a gyakorlat, hogy több háztartásban élő emberek egyetlen Netflix-profilt használnak (és értelemszerűen csak egy előfizetésre költenek havonta) komoly bevételkiesést jelent, és épp ezért nem tartható a jelenlegi helyzet a végtelenségig - közben a konkurenciát egyelőre nem zavarja annyira a dolog, az Amazon Prime, az HBO Max, sőt a Disney+ esetében is hozzárendelhetünk egyetlen fiókhoz számos felhasználót, és lényegtelen, hogy ők családtagok, barátok, velünk élnek, vagy épp teljesen máshol. 

A Netflix mindenesetre bekeményít, és Dél-Amerikában már tesztelte is, milyen az, ha teljesen letiltják a jelszómegosztást, magyarul a külön háztartásban élő felhasználók nem tudnak egyetlen profilon keresztül filmezni. A jelek szerint a próbakör bevált, hamarosan ugyanis globális szintre emelik ezt a korlátozást.

Hirdetés

Tegnap, vagyis október 18-án az aktuális negyedéves pénzügyi jelentésben pedig már arra is kitértek a Netflix illetékesei, hogy 2023 elején jön a nagy váltás, vagyis alig pár hónap múlva már külön fizetni kell azért, ha meg szeretnénk osztani valakivel a profilunkat. Ennek pontos árát egyelőre nem jelentették be, de ha maradnak a Dél-Amerikiában kipróbált megoldásoknál, akkor havi 3 dollárt fognak felszámolni érte, és maximálisan két "extra" háztartást jelet hozzákapcsolni a fő fiókhoz.

Mindeközben a Netflix elég erősen célozgat arra, hogy nem árt már most elkezdeni a "nagytakarítást": elindult a Profile Transfer opció, mely segítségével a vendégfelhasználókat könnyen és gyorsan át lehet költöztetni egy teljesen új profilra - így megtarthatják minden saját beállításukat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.