Hirdetés

Kiderült, mekkora akku került az iPhone 15-modellekbe



|

Ha az Apple nem is, egy szivárgás elárulja ezt a lényeges adatot is.

Hirdetés

Az androidos mobiloknál teljesen megszokottnak számít, hogy az új készülékek beharangozásakor nemcsak a becsült üzemidőt, hanem az akkumulátor milliamperórában vett kapacitását is közlik a gyártók, az Apple viszont úgy tartja, hogy az utóbbi adat nem tartozik a vásárlókra, így azt minden generációváltáskor máshonnan kell kiderítenünk.

Nincs ez másként a héten bemutatkozott iPhone 15-széria esetében sem, amelynek kapcsán most egy állami regiszter árulta el, hogy pontosan mekkora lítium-ion telepekkel szerelik a 2023-as telefonokat.

Hirdetés

Elsőként a MySmartPrice szúrta ki a termékek engedélyezésében illetékes kínai hatóság adatbázisában az iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro és 15 Pro Max modellek akkumulátorkapacitásáról szóló adatokat. Ezek alapján a következőként alakulnak a pontos milliamperóra-értékek, melyek mellett az iPhone 14-es elődök értékeit is feltüntettük.

  • iPhone 15: 3349 mAh (iPhone 14: 3279 mAh)
  • iPhone 15 Plus: 4383 mAh (iPhone 14 Plus: 4325 mAh)
  • iPhone 15 Pro: 3274 mAh (iPhone 14 Pro: 3200 mAh)
  • iPhone 15 Pro Max: 4422 mAh (iPhone 14 Pro Max: 4323 mAh)

A cupertinóiak tehát csupán egy leheletnyit emeltek az immáron USB-C töltőről táplálható telepek kapacitásán, amit az új processzorok energiatakarékosabb működése ellensúlyozhat. Az iPhone 15 és a 15 Plus az iPhone 14 Pro-szériában dolgozó A16-os SoC-ot kapta meg, míg a legfrissebb, 3 nm-es gyártási eljárással készülő A17 csak a 15 Próba és a Pro Maxbe jutott el.

A hivatalos ígéret úgy szól, hogy a teljesen feltöltött iPhone 15 legfeljebb 20 óra videózás és 80 órányi zenelejátszás erejéig áll rendelkezésre, míg a többi modellnél ár szerint felfelé haladva 26/100, 23/75 valamint 29/95 órát kapunk. A valós üzemidő persze nagyban függ az egyéni felhasználói szokásoktól és az akku állapotától is. Az utóbbi az idén különösen érdekes kérdés lehet, mivel az iPhone 14-sorozat esetében több felhasználó is arra panaszkodott, hogy gyorsabban amortizálódik az akkujuk, mint az Apple korábbi készülékeinél.

Az iPhone 15-széria már előrendelhető, az értékesítés szeptember 22-én veszi kezdetét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.