Hirdetés

Kiderült, melyik a víruskészítők kedvenc platformja



|

Még véget sem ért az év, de már több mint 60 millió új malware-t dokumentáltak a biztonsági szakemberek.

Hirdetés

A koronavírus-járvány számos új kihívást hozott az életünkbe, mivel rengeteg feladatot kell online megoldanunk. Sokkal több időt töltünk a gép előtt, a szokásosnál jóval hosszabb ideig böngészünk, ebből adódóan sokkal több linkre is rákattintunk. Ebből persze mindenki pénzt akar csinálni, de míg a marketingesek célzott hirdetésekkel, addig a hackerek fertőzött linkekkel, zsarolóvírusokkal és egyéb gazemberségekkel.

Az Atlas VPN elemzői nemrég publikálták legfrissebb statisztikájukat, mely szerint 2022 első három negyedévében 62,29 millió különböző malware-t fedeztek fel, ami napi több mint 200 ezer új fertőzést jelent. Ezek több mint 95%-a, 59,58 millió a Windows operációs rendszert futtató gépeket támadja, így a dobogóra felférő Linux és Android elleni támadások száma gyakorlatilag elenyésző.

Hirdetés

A Windows a legnépszerűbb asztali operációs rendszer a piacon, a globális piac durván 30%-a a Microsofté, az Android 43%-kal, az iOS 17,25%-kal büszkélkedhet. Ehhez képest az almás cég eszközeit szinte alig veszik célba: macOS-en mindössze 8329 új fertőzést fedeztek fel 2022-ben a szakemberek.

A helyzet persze elég drámainak tűnik, de korántsem annyira rossz, mint elsőre gondolnánk, hiszen az egy évvel korábbihoz képest 34%-kal csökkent összességében az új fertőzések száma. Az internet viszont továbbra is veszélyes hely (különösen azok számára, akiknek Windows fut a gépén), így mindig jól fontoljuk meg, rákattintunk-e a linkre, ami elválaszt minket a nyeremény iPhone-unktól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.