Hirdetés

Kiderült, mikor érkezik az iPhone tavalyi újdonságát koppintó Realme-telefon



|

Most már azt is tudni lehet, milyen vas kerül majd az indonéz gyártó készülékébe.

Hirdetés

Február végén derült ki, hogy az indonéz Realme új telefonján az iPhone 14 Pro újdonságát, a Dynamic Island nevű szenzorszigethez kísértetiesen hasonló megoldást is találunk majd, most azonban a GSM Arena beszámolt arról is, hogy milyen specifikációval érkezik a Realme C55, illetve már a hivatalos bemutató dátumát is nyilvánosságra hozták.

A cég egy külön weboldalt is létrehozott a március 7-re tervezett premierhez, a telefon pedig már most is megtalálható a Realme indonéz webshopjában. Innen ugyan nem derül ki, hogy mennyibe fog kerülni a zászlóshajónak szánt telefon, a technikai részleteket viszont felsorolják.

Hirdetés

Ez alapján a Realme C55-ben egy Helio G88 SoC dolgozik majd, a telefonon pedig az Android 13-ra alapuló Realme UI 4.0 fogadja a felhasználókat. A készülék kétféle memória- és tárhely-konfigurációval rendelhető: a kisebb modellbe 6GB RAM és 128 GB tárhely, míg a nagyobb változatba 8GB RAM és 256 GB háttértár kerül. Mindkét készülék támogatja majd a virtuális RAM-bővítést, az előbbi változat 6, az utóbbi 8 GB-ig. Helyet kap bennük dedikált microSD olvasó is, amellyel maximum 1TB-ig bővíthető a háttértár.

A Realme C55 6,72 hüvelykes, 90Hz-es FullHD+ kijelzővel jön, 680 nit maximális fényerővel, illetve a már említett, Dynamic Islandre hajazó előlapi kamerával és szenzorszigettel, amelyet a gyártó Mini Capsule-nek nevez. Innen lehet majd leolvasni az akkumulátor töltöttségét, az adathasználati információkat, de a lépésszámláló adatait is. Ez utóbbi azonban egy későbbi frissítés keretében érkezik majd a készülékekre.

A telefon hátlapján egy dupla kamerás rendszer kapott helyet, amelynek fő objektívje 64 megapixel felbontású. Az energiaellátásról egy 5000 mAh-s akkumulátor gondoskodik, amely már támogatja a 33 wattos SuperVOOC töltést is - ez a cég csaknem összes, idén érkező telefonjára jellemző lesz.

A C55 házának oldalára kerül az ujjlenyomat-leolvasó, de lesz benne USB-C, illetve 3,5 milliméteres jack-csatlakozó is, valamint NFC-csatlakozás és a Dirac által fejlesztett hangfeldolgozó megoldás. A készülék vastagsága 7,89 milliméter lesz, és kétfél színben kaparinthatjuk meg: a Rainy Night szálcsiszolt fémet idéző, sötétszürke, míg a Sunshower pasztell átmenetes, élénkebb változat lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.