Hirdetés

Kiderült, mikortól fog pénzt kérni a jelszómegosztásért a Disney+



|

A Disney fejese elárulta, hogy mikor lép a következő fokozatba a jelszómegosztás elleni harc.

Hirdetés

Habár a Netflix korábban büszkén hirdette, hogy a profilunk megosztása csak a szeretet kinyilvánításának jele, a pandémia utáni visszaesés szigorításra ösztönözte a céget, így a platform ma már világszerte mindenhol üldözi a jelszómegosztást, amit csak vendégfiókokkal lehet megkerülni, személyenként havi 990 forintos extra díj ellenében.

A piacvezető streamingszolgáltató ezzel divatot teremtett, és azóta egyes riválisok is követték a példáját, köztük a Disney+-szal, amely március 14-én, az Egyesült Államokban kezdte a jelszómegosztók elleni hadjáratát. Most pedig kiderült, mikor jön a következő fázis.

Hirdetés

A The Walt Disney Company vezérigazgatója, Bob Iger ugyanis a CNBC-nek adott interjújában nemrég azt mondta, a vállalat júniusban tervezi a belépést a jelszómegosztás piacára, amit úgy kell értelmezni, hogy valamikor a nyár elején teszik elérhetővé a fizetős konstrukciót a profilok megosztására. A CEO szerint ez az első körben csak néhány országban debütál, szeptemberben azonban minden előfizetőre kiterjesztik.

Ebből tehát leszűrhető, hogy a Disney+ ősszel a világ összes régiójában le fogja tiltani a jelszavak megosztását, aki pedig mégis így tenne, annak a zsebébe kell majd nyúlnia. Az árakról és a megvalósítás módjáról sajnos nem esett szó az interjúban, de Igerék valószínűleg a Netflixéhez hasonló vendégfiókos megoldásban gondolkodnak, ami olcsóbb mint két külön előfizetés, de drágább, mint az eddigi ingyenes közösködés.

Ez egyébként nem az első alkalom, hogy a Disney+ a Netflix kottájából játszik, korábban ugyanis a reklámokkal támogatott csomagot is a konkurenciát követve vezette be. A COVID-járvány utáni visszaesést a Mickey egeres platform is megsínylette, amire a cég a streamingbe öntött pénzek erőteljes visszafogásával reagált, Iger szerint viszont az idei üzleti év végére már nyereségessé válhat a szolgáltatás.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.