Hirdetés

Kiderült, milyen titkos üzenet került a Perseverance marsjáró ejtőernyőjére



|

Furcsa mintázatot kapott a Marson nemrég sikeresen landolt Perseverance ejtőernyőjére, most pedig már azt is tudjuk, egészen pontosan mit is jelent ez az ábra.

Hirdetés

Már egy 360 fokban körbeforgatható, interaktív videóban is megnézhetjük, mit lát a Marson a Perseverance, ami hosszú időt tölt majd el a vörös bolyón. Leszállását valódi tömeg követte nyomon, de azt sokan nem értették, miért kapott annyira fura ejtőernyőt a marsjáró. Nos, most már ez is kiderült.

A vörös és fehér mintázat tényleg nagyon megkapó volt a Perseverance ejtőernyőjén, de nem csak esztétikai szempontok játszottak közre annak megtervezésénél, igazából egy rejtett üzenet olvasható ki belőle.

Hirdetés

Ha a mintázatban található koncentrikus köröket elválasztjuk, ezek vörös és fehér szeleteit pedig külön kezelve nullálra és egyesekre bontjuk, akkor az ASCII (American Standard Code for Information Interchange) jelkészlet használva végül betűket kapunk, ezekből rakható össze a végső megfejtés, egy angol mondat.

"Dare Mighty Things", vagyis "Merj hatalmas dolgokat megtenni" - ez az az üzenet, amit hozzáértők ki tudtak olvasni az ejtőernyőn látott ábrából.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.