Hirdetés

Kiderült, mit tud az egyedi és dizájnos Nothing Phone 1 - és az is, mennyibe kerül



|

Bemutatkozott a OnePlusról ismert Carl Pei új cégének második terméke, egy extravagáns okostelefon, ami még az iPhone-rajongókat is elcsábíthatja.

Hirdetés

Továbbra is jó eséllyel pályázhat a leghülyébb cégnév címére a Nothing, de Carl Pei múltja elegendő volt ahhoz, hogy sok befektető higgyen elképzeléseiben. A startup korábban az Ear 1 nevű, egész korrekt vezeték nélküli fülhallgatót dobta piacra, de hamarosan érkezik okostelefonja, a Nothing Phone 1 is.

A napokban tartott sajtóeseményen hivatalossá vált, hogy mit fog tudni, ahogy az is, mennyibe kerül majd a minimum külsejét tekintve izgalmas készülék.

Hirdetés

A 40 piacon, köztük az Egyesült Királyságban, Japánban, Indiában és számos európai országban július 21-étől kapható Nothing Phone 1 alap, 8GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel szerelt változatát 399 angol fontért (kb. 189 ezer forintért) vihetjük majd haza, míg a 256 GB tárhelyre vágyóknak 449 fontot  (kb. 213 ezer forint) kell fizetniük. A legerősebb, 12 GB RAM-ot és 256 GB tárhelyet tartalmazó modell 499 fontba (kb. 236 ezer forintba) kerül, de ez valamikor később válik elérhetővé, még a nyár folyamán.

A dizájn legizgalmasabb része, hogy a készülék hátulján több fénycsík világít, és ezeknek mind van szerepe: az egyik a töltöttséget jelzi töltés közben, a másik azt, hogy a vezeték nélküli töltés működik, akár ezt töltjük, akár egy másik eszközt ezen keresztül töltésmegosztással. Az értesítésekre szintén fel tudnak villanni, és vakuként is használhatók. IP53-as víz- és porállóságú, úgyhogy folyadékba mártogatni nem érdemes. Két, 50 MP-es kameraszenzor jár vele, melyek közül az elsődleges támogatja az optikai és az elektronikus képstabilizálást is, szoftveres funkciók pedig az éjszakai és a portréfotózást, valamint a dokumentumszkennelést javítják, míg a széles látószögű 114 fokot lát be, és 4 cm távolságból készíthetünk makrókat vele.

A Nothing Phone 1 egy 6,55"-es 1080p OLED kijelzőt kapott, ami 1200 nittel tud világítani, és 120 Hz a maximális frissítési sebessége, de 60 Hz-en is futhat, hogy kímélje a 4500 mAh-s, 33W-tal tölthető akksit. A fúrt szelfikamera 16 MP-es, az ujjlenyomatolvasó a kijelző alatt kapott helyet. Belül egy Snapdragon 778G Plus dolgozik, ami ugyan nem a Qualcomm csúcsmodellje, de segít, hogy a lehető legjobb legyen a teljesítmény, a fogyasztás, a hőkibocsátás és az ár aránya. Ami a szoftvert illeti, az Android-alapú Nothing OS fut rajta, mellyel más eszközök könnyedén kezelhetők (például egy Tesla), és legalább három évig frissül a rendszer, valamint négy évig kéthavonta érkeznek biztonsági frissítések. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.