Hirdetés

Kiderült pár dolog a Samsung Galaxy S24 szériáról



|

Az elmúlt hetekben több szivárgás is árulkodott a Samsung következő generációs csúcskészülékeiről.

Hirdetés

Ha a Samsung a jövőre esedékes Galaxy S24 sorozat esetében is követi a korábbi években lefektetett hagyományt, akkor leghamarabb 2024 januárjában debütálhatnak a gyártó új okostelefon-zászlóshajói, melyek esetében jó eséllyel ismét egy három készülékből álló (normál, + és Ultra kiadás) felhozatalt kapunk.

Az S24 Ultrát illetően nemrég röppent fel egy pletyka, hogy a Samsung titán tokozással szállíthatja a modellcsalád legdrágább tagját, ám messze nem ez az egyetlen jelentés, amely a következő generációval kapcsolatos információkra koncentrál.

Hirdetés

A szivárogtató Ice Universe a mostanság már X néven futó Twitteren osztotta meg, hogy a forrásai szerint a két olcsóbb készülék, a Galaxy S24 és az S24+ némi ráncfelvarráson esik át az S23-szériához képest, így keskenyebb kávák ölelik majd körbe a kijelzőt. Ezzel szemben az abszolút csúcsot képviselő S24 Ultra külseje lényegében megegyezik majd az S23 Ultráéval.

Ha hihetünk a pletykáknak, az S24-sorozat minden tagjában a Qualcomm később leleplezésre kerülő prémium processzora, a Snapdragon 8 Gen 3 dolgozik majd, a trió középső tagja esetében pedig a SoC mellé járó memória mennyiségére is fény derülhetett. Az S24+ ugyanis nemrég a Geekbench adatbázisában bukkant fel, amely arról árulkodik, hogy a korábbi, bővítésről szóló híresztelésekkel ellentétben ismét 8 GB RAM-ot kap a típus.

Ugyanez a szivárgás arra is utal, hogy az S24+ 4900 mAh-s, pedig 5000 mAh óra körüli akkumulátorral érkezhet. Az előbbi egész jelentős előrelépés lenne az S23+ 4700 mAh-s telepéhez képest, az utóbbi azonban megegyezik a jelenlegi csúcsmodell S23 Ultra által kínált értékkel. Ettől függetlenül viszont az S24 Ultra még így is jobb üzemidőt kínálhat az elődjénél, egyrészt a Snapdragon 8 Gen 3 esetleges kedvezőbb fogyasztása, másrészt az okostelefonban alkalmazott új akkutechnológia miatt, amely azonos kapacitás mellett jobb teljesítményt ígér.

Az utóbbiról még júliusban jósolt egy szivárogtató, aki szerint az S24 Ultra egy ún. egymásra épülő struktúrát (stacked design) és egy speciális hűtőgélt is alkalmaz majd az akkumulátorban, mindezzel pedig 45-ről 65W-ra növelheti a gyorstöltés maximális sebességét. Ezúttal is le kell persze szögezni, hogy mindezekből semmi sem hivatalos információ, így a január-február környékén esedékes debütálásig még egész más formát is vehetnek a Samsung Galaxy S24 modellcsaláddal kapcsolatos elvárásaink.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.