Hirdetés

Kihúzta a dugót az Android 4.0 alól a Google



|

Megszűnt a Google Play-szolgáltatások támogatása az Ice Cream Sandwich alatt, ami azt jelenti, hogy egyes régi eszközöknek ideje végleg búcsút inteni.

Hirdetés

A Google legújabb okostelefonjai Android 9 Pie rendszerrel jelentek meg, és a nagy gyártók jelenleg is igyekeznek erre, az augusztusban megjelent verzióra átállni. Sajnos kevés sikerrel, az Android 9 Pie-t ugyanis olyan kevesen használják, hogy még a statisztikákba sem kerülhetett be. 

Hirdetés

Ott van viszont a statisztikában az Android 4.0 Ice Cream Sandwich: a 7 éves rendszert az eszközök 0,3 százalékán használják az emberek. Most úgy néz ki, hogy ideje lesz végleg búcsút inteni az ilyen eszközöknek, ugyanis a Google többé nem támogatja ezen a rendszeren a Google Play-szolgáltatásokat. 

Vagyis az erre építő eszközök többé nem működnek megfelelően, úgy mint: Google Play Áruház, Gmail, Google Térkép, adatszinkronizálás, stb... A támogatás vége nem meglepő, elvégre 2011-ben debütált a rendszer, az viszont meglepő, hogy még mindig mennyi aktív eszközön fut ez a koros rendszer. Vannak persze gyártók, amelyek ritkán vagy sosem frissítik a termékeiket szoftveresen, vagyis aki Android 4.0-val vásárolt olcsó tabletet az elmúlt 7 évben, az lehet, hogy rajta ragadt az Ice Cream Sandwich-en. 

Bár az érintett eszközök működése nem áll le, frissítések többé nem lesznek, a funkciók leállhatnak, illetve a jelenleg működő appok is használhatatlanná válhatnak az API-módosítások miatt. Az pedig valószínűtlen, hogy a fejlesztők a régi platformra külön dolgoznának, elvégre annyira már nem népszerű az Ice Cream Sandwich.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.