Hirdetés

Kijelző alatti kamerával támad a Motorola új csúcstelefonja



|

Már nem kell sokat várnunk a Moto Edge X30 hivatalos leleplezésére.

Hirdetés

A mobilgyártók az utóbbi években erősen ráfeküdtek arra, hogy egyetlen nagy kijelzővé faragják az okostelefonokat, kávák, gombok, belógó szigetek és mindenféle éktelenkedő kivágások nélkül. Ennek érdekében viszont nem csak a hangszórót, de a sokak számára létfontosságú előlapi kamerát is el kell rejteni.

A kevésbé elegáns, motorikusan visszahúzódó lencsék mellett így jelent meg a kijelző alá rejtett technológia is, melynek eddigi képviselőihez (pl. Samsung Galaxy Z Fold 3, Xiaomi Mi Mix 4) hamarosan a Motorola is csatlakozni fog.

Hirdetés

Chen Jin főigazgató ugyanis nemrég a Weibón osztott meg egy képet a gyártó közelgő csúcskészülékéről, a Qualcomm 4nm-es Snapdragon 8 Gen 1 chipjét használó Moto Edge X30-ról, amin nyoma sincs a szelfikamerának. A fotóhoz mellékelt szöveg szerint a kijelző alá rejtett lencse 60 megapixeles lesz, a hivatalos leleplezésre pedig december 9-én kerül sor.

Chen soraiból viszont az is kiderül, hogy a látványos megoldást csak az Edge X30 egy "speciális kiadásában" alkalmazzák, míg a hagyományos előlapi szenzorral érkező alapmodell dizájnjáról egy másik fotóval rántotta le a leplet. A kép alapján itt vastagabb alsó-és felső kávákkal, valamint középre pozicionált kamerakivágással számolhatunk.

A vezető mellett a Motorola hivatalos Weibo-fiókja is előállt egy kedvcsinálóval a kijelző alá rejtett lencséhez, ám ezen sajnos nem látható maga a telefon, és új információt sem tartogat.

A Moto Edge X30 specifikációiról a hivatalos teaserek eddig annyit árultak el, hogy az új Snapdragon chip mellett 5000 mAh-s akkumulátor, NFC-támogatás és két 50 megapixeles szenzorból (széles és ultraszéles látószöggel) álló hátlapi kamerarendszer jellemzi majd. Ha pedig hihetünk a pletykáknak, akkor ezek mellé egy 6,67 hüvelykes, 144 Hz képfrissítésű FullHD+ AMOLED kijelzőt is kapunk, 12 GB memóriával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.