Hirdetés

Kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasót kaphat a Samsung Galaxy S9



|

A Synaptics elkészült az első képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasójával, és már utalt is rá, hogy ez benne lesz a Samsung Galaxy S9 és Galaxy S9+ modellekben.

Hirdetés

Lassan egy éve folyamatosan emlegetik a kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasókat, azonban az okostelefonos piac még mindig nem jutott el odáig, hogy ez benne legyen bármilyen modellben. Sem a Galaxy S8 vagy a Galaxy S8+, sem a Galaxy Note 8 vagy az iPhone X nem kapott ilyen technológiát a fejlesztési nehézségek miatt. 

Hirdetés

A híres Ming-Chi Kuo szerint elsőként a Samsung Galaxy Note 9-be kerülhet effajta ujjlenyomat-olvasó, az Apple hivatalosan tagadja, hogy valaha is kísérletezett volna ilyesmivel.  

A Synaptics azonban végre bejelentette, hogy elkészült a világ első kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasójával, a Clear ID FS9500-zal. Ez értelemszerűen a közel keret nélküli kijelzős okostelefonokban jut majd nagy szerephez. Állítólag már folyik a sorozatgyártás, és az 5 legnagyobb mobilgyártó egyike már be is nevezett erre az újdonságra. 

Melyik okostelefon kaphatja meg elsőként ezt a forradalmi szenzort? A Synaptics árulkodott: konkrétan arról beszélt, hogy az iparág nagy tempóban vált a keret nélküli, OLED Infinity kijelzőkre, emiatt az ujjlenyomat-olvasó természetes helye már a kijelzőben van. Ez egyértelmű utalás volt arra, hogy a Samsung Galaxy S9 és a Galaxy S9+ már ilyen ujjlenyomat-olvasóval futhat be. Persze egyelőre semmi sem biztos, de ha belefér a Samsung idejébe, akkor érdekes válasz lenne ez a Face ID-ra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.