Hirdetés

Kijelzőbe épített kamerával robbant be a Huawei Nova 4



|

25 megapixeles kamerát fúrtak a kijelző felső sarkába. A hátsó kamerarendszer 48 megapixeles fő szenzort kapott.

Hirdetés

Megérkezett a világ második fúrt kijelzős okostelefonja, a Huawei Nova 4. Ez nem sokkal a Samsung Galaxy A8s után debütált, és a pletykáknak megfelelően egyelőre szintén csak Kínában lesz elérhető. A nemzetközi megjelenésről nincs hír. 

Hirdetés

A Huawei Nova 4 éppen akkora kijelzővel rendelkezik, mint a Samsung Galaxy A8s, ráadásul a kijelzőbe fúrt lyuk is ugyanolyan. A 6,4 hüvelykes, 2310 x 1080-as panel közel keret nélküli, a káva igazából csak alul vastagabb. 

Bár a Huawei és a Samsung készülékei méretben is közel azonosak, a 172 grammos Nova 4-be 3750 mAh-s akku fért, a 173 grammos Galaxy A8s-be csak 3400 mAh-s. 

Természetesen a Nova 4 sem zászlóshajó. Azért a tavalyi Kirin 970-es csúcslapka bivalyerősnek számít még ma is, ráadásul 8 GB RAM társul hozzá. A kijelzőbe fúrt lyukban egy 25 megapixeles, f/2.0 rekeszértékkel dolgozó előlapi kamera kapott helyet, mindenféle mesterséges intelligenciára építő trükkel. A hátlapi tripla kamera 48, 16 és 2 megapixeles szenzorokkal dolgozik. A 48 megapixeles f/1.8 rekeszértékkel operál (a megapixelek száma önmagában nem garancia a jobb fotókra, ezt érdemes megjegyezni). Az olcsóbb kiadáson az elsődleges szenzor 20 megapixeles. 

A csúcsverzió ára Kínában 490 dollárnak felel meg, a gyengébb modell 450-be kerül. A hátlapi ujjlenyomat-olvasóval felszerelt mobil gyárilag Android 9 Pie rendszerrel érkezik, piros, kék, fehér vagy fekete színben. Minden bizonnyal hamarosan Európába is megérkezik az újdonság, ami talán a P30-as zászlóshajóból ad ízelítőt (formailag). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.