Hirdetés

Kikapcsolható lesz az iPhone-ok lassítása



|

Tim Cook maga ígérte meg, hogy letiltható lesz a lassulást okozó energiagazdálkodási funkció - akkor persze magától kikapcsolhat az iPhone.

Hirdetés

Bár a legutóbbi biztonsági frissítések önmagukban is lassít(hat)ják az iPhone készülékeket, nagyobb gond, hogy az akkumulátor öregedésével arányosan (de már 1 éven belül) egyre jobban visszaveszi az Apple az okostelefonjainak a teljesítményét. 

Hirdetés

Az öregedő akkumulátor nem képes elegendő energiával ellátni az SoC-t, a készülék ezért váratlanul összeomlik, és kikapcsol. Az Apple a teljesítmény visszavételével megoldotta a problémát, azonban az esetenként igen komoly lassulást nem mindenki értékelte. Az Apple akciós akkucserével igyekszik enyhíteni a helyzeten, illetve az iOS a jövőben figyelmeztet, ha az akku már nem hibátlan állapotú. 

Tim Cook egy szerda esti interjúban azt is elárulta, hogy az iPhone-tulajdonosok hamarosan monitorozhatják az akkumulátoruk állapotát, és ha szeretnék, ki is kapcsolhatják majd az energiagazdálkodási funkciót, ami visszafogja a processzort. Természetesen aki így tesz, az váratlan hibákat és kikapcsolásokat kockáztat. A javítások ellenére az akku minősége és kapacitása nem változik; csak a csere segít, addig, amíg nem kezd ismét elhasználódni az energiaforrás. 

Az Apple vezére arról is beszélt egyébként, hogy a következő 5 évben 20 000 új munkahelyet hoz létre, és 350 milliárd dollárt fektet be az amerikai gazdaságba. Az új adótörvények miatt egyszeri, 38 milliárdos adóbefizetést terveznek, a dolgozók pedig 2500 dollár értékű részvénycsomagot kapnak, ami értékesebb, mint egy egyszeri bónusz - és így minden Apple-dolgozó egyben az Apple tulajdonosává is válik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.