Hirdetés

Kilőtték a 7 milliárd forintba kerülő új NASA űrvécét



|

A Nemzetközi Űrállomáson telepítik a különleges űrvécét, amelynek a fejlesztésére nagyjából 7 milliárd forintnak megfelelő összeget költött el a NASA.

Hirdetés

A világűrben sok dolog másképp működik, mint a Földön, és a különféle műsorokból sokan tudják, hogy vécére menni sem olyan egyszerű például a Nemzetközi Űrállomáson. A NASA éppen ezért komoly fejlesztéseket folytatott egy új űrvécén, amelynek a fejlesztési munkálatai most befejeződtek.

A speciális űrvécé fejlesztésére 23 millió dollárt költöttek, vagyis nagyjából 7 milliárd forintba került az új űrvécé. Ezt a Nemzetközi Űrállomáson telepítik, és ami azt illeti, egy nagy rakomány részeként szerda hajnalban fel is lőttek. 

Hirdetés

Mit tud az új űrvécé? 65 százalékkal kisebb és 40 százalékkal vékonyabb, mint a Nemzetközi Űrállomás jelenlegi toalettje. A fejlesztésbe korábbi és jelenlegi űrhajósokat is bevont a NASA, és úgy tervezte, hogy a Holdot és a Marsot érintő küldetések során is lehessen majd használni. 

Addig is a Nemzetközi Űrállomáson tesztelik, és most kiderül, hogy eredményes volt-e a NASA korábbi pályázata, amely azt tűzte ki célul, hogy az űrhajósok új vécéje kényelmes és könnyen használható legyen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.