Hirdetés

Kilőtték, aztán sikeresen leszállt a SpaceX Starship



|

Kb. 152 méter magasra küldték fel a SpaceX mélyűrbe szánt rakétáját, amely aztán sikeresen landolt is.

Hirdetés

Nagyszerű időszakot él meg a SpaceX. Napokkal azután, hogy sikeresen visszahozta az első űrhajósait a Földre, most fellőtte a mély-égbe szánt rakétájának legújabb prototípusát. A Starship egyelőre inkább csak egy silóra hasonlít, mintsem rakétára vagy űrhajóra, de felemelkedett 500 láb (vagyis kb. 152 méter) magasba, majd sikeresen landolt ezt követően. Ez volt az eddigi legnagyobb tesztverzió. A Starship űrhajó végül majd emberek szállít a Holdra és a Marsra, legalábbis ezt tervezi Elon Musk. 

Hirdetés

A mostani, erősen kezdetleges prototípus egyébként csak egy Raptor motort kapott, a végleges Starshipen hat darab lesz belőle. Az orrot egyelőre levették, súlyt tettek a helyére a rakomány szimulálására. A végleges változat egyébként már majdnem akkora lesz, mint ami most a tesztkilövés távja volt: 120 méter hosszú és 10 méter átmérőjű hajót kell elképzelni, ami 100 tonnányi terhet képes magával cipelni.

A Starship korábbi tesztjei egyébként katasztrofálisak voltak, ez az első nagyobb méretű prototípus, aminél nem csak sikeres volt a kilövés, de a tesztet is túlélte a prototípus kontrollált leszállással, egyelőre alacsony magasságból. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.