Hirdetés

Kilövi a Google az iPhone-osok fotómentési előnyét



|

A HEIC formátum miatt eddig teljes minőségben is korlátlanul menthették a fotóikat az iPhone-tulajdonosok, de ennek most véget vet a Google.

Hirdetés

A Google Fotók az egyik, ha nem a legjobb felhős/fotós szolgáltatás, amely 16 megapixeles plafonig (e fölött, illetve minőségben magától tömörít) korlátlanul képes menteni a fotóinkat, bármilyen platformon, ingyenesen.

A Pixel mobilok mellé ugyanakkor eredeti képminőség mellett, tömörítés nélkül is járt a korlátlanság az első pár évben (az eredeti minőséghez 15 GB a korlát).  

Hirdetés

A Pixel 4 készülékekhez már nem, és ez igen komoly felháborodást okozott. Már csak azért is, mert az Apple HEIC formátumának köszönhetően az iPhone készülékek tulajdonosai eleve teljes minőségben menthették a képeiket, korlátlanul. 

Ez azért lehetséges, mert az eredeti, teljes minőségű HEIC fotók még mindig kisebbek voltak, mint a tömörített, magas minőségű JPEG-ek.

Azt nem tudni, hogy a Google milyen korlátozásokat vetne ki az iPhone-felhasználókra, ugyanakkor érthető, hogy zavarja az óriást az, hogy akaratlanul is előnybe hozta az Apple rajongóit a Pixel készülékek tulajdonosaival szemben. Hivatalosan a kiskaput egy javítandó hibának tartják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.