Hirdetés

Kína betilthatja az iPhone-okat, ha nem lesz elérhető a WeChat



|

A kínai külügyminisztérium szerint nincs értelme megtartani az Apple termékeket, ha a népszerű üzenetküldő alkalmazás működése ellehetetlenül.

Hirdetés

Folyamatos a feszültség az Egyesült Államok és Kína között, miután Donald Trump a TikTok és a WeChat betiltásával fenyegetőzik, mondván: az alkalmazások elterjedése fenyegeti a nemzetbiztonságot, a gazdaságot, és a külügyet. Amennyiben egy amerikai cég nem vásárolja fel őket néhány héten belül, úgy tiltás lép érvénybe.

Hirdetés

A kínai külügyminisztérium egyik illetékese sajtótájékoztatón jelentette be, hogy amennyiben a csak Kínában 1,2 milliárd felhasználót számláló WeChat be lesz tiltva, nem látja okát az Apple termékek és az iPhone-ok használatának. Úgy vélik, az amerikai politikusoknak túl nagy hatalma van, ha a külföldi vállalatok elnyomásáról van szó.

Becslések szerint abban az esetben, ha a WeChat alkalmazása eltűnik az App Store-ból, 30%-kal eshet vissza az iPhone-ok értékesítése, így érthető módon az Apple is arra kérte a kormányt, hogy ne tiltsa be az appokat, mert ez általánosságban is problémát jelenthet minden, Kínával üzletelni próbáló amerikai cég számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.