Hirdetés

Cserélhető akkus elektromos autókat akar Kína



|

Kína azt szeretné, ha lenne egy egységes szabvány, és cserélhető akkuk jellemeznék az elektromos autókat.

Hirdetés

Az elektromos autók bár sok előnnyel bírnak a belsőégésű motorokkal hajtott verziókkal szemben, az egyik óriási hátrányuk, hogy a töltésük a legtöbb esetben órákat vesz igénybe. Kína azonban olyan technológiát szabványosítana, amivel ez percekre csökken. Ami azt illeti, egy szabványt akarnak egységesíteni az akkucsere kapcsán. Így a lemerült elektromos autókban néhány perc alatt ki lehetne cserélni az akkumulátorokat. 

Hirdetés

Kína mindezzel az elektromos autók terjedését akarja elősegíteni az országban, mindez pedig azért fontos, mert a világ legnagyobb gyártója az elektromos autók piacán. Az akkucsere egy állomáson pedig maximum annyi időt venne igénybe, mint egy benzines autót megtankolni. Az elektromos autókat ráadásul így már akkuk nélkül árulhatnák, olcsóbban (?), az akkukat pedig külön lehetne megvenni vagy lízingelni. 

Ilyen tervvel eddig egyetlen cég sem járt sikerrel, pedig sokan próbálkoztak. A kínai kormány támogatása és a helyi piac mérete ezúttal azonban valós haladást hozhat, bár lehet, hogy kizárólag Kínában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.