Hirdetés

Kína még szigorúbban fogja szabályozni a 18 éven aluliak internethasználatát



|

Mivel a net- és játékfüggőség súlyos probléma az országban, a kormány újabb lépéseket tesz a fiatalok elkallódásának megállítása érdekében.

Hirdetés

Kína nem csak a világ legnépesebb országa, de a játékipar egyik legfontosabb bevételi forrása is, a mobiljátékokon belüli vásárlásokból befolyó összeg jó része innen, valamint Kelet-Ázsia további országaiból érkezik. A játékfüggőség nem csak a fiatalokat érinti, de ők a leginkább veszélyeztetettek, ezért a kormány néhány éve igyekszik szigorúbban szabályozni a számítógép- és játékhasználatot.

Június 1-től új szabályozások lépnek életbe. A szolgáltatók segítségével fognak azon dolgozni, hogy azon online szolgáltatások, amik függőséget okozhatnak (mint a videojátékok, a közösségi oldalak, az élő közvetítések és hasonlók), ne legyenek elérhetők a 18 éven aluliak számára.

Hirdetés

Ezek üzemeltetői felelősek lesznek azért, hogy korlátozzák a kiskorúak hozzáférését, szabályozzák, mennyi időt tölthetnek a gép előtt. A legtöbb szolgáltatás használatához egyébként már személyi igazolvánnyal kell regisztrálni, és valódi nevet kell használni becenév helyett, így a trükközések kevésbé működhetnek.

A függőség megakadályozása mellett azt is remélik, hogy a rövidlátóvá váló iskolások és a suliban gyengén teljesítők száma is csökkenni fog idővel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.