Hirdetés

Kína titokban tesztelt egy újrahasznosítható szuborbitális gépet



|

Elvileg a kilövés és a landolás is sikeres volt, de azért akadnak kérdőjelek a projekt körül.

Hirdetés

A kínai állam tulajdonában lévő, többek között űrhajók és rakétarendszerek tervezésével foglalkozó China Aerospace Science and Technology Corporation, vagyis a CASC bejelentéséből kiderült, hogy nemrég kilőttek valamiféle járművet a Csiucsüan Űrközpontból, ami aztán később a több mint 800 kilométerre lévő Alxa League-nél landolt. Állítólag egy olyan szerkezetről van szó, amit többször is lehet használni, és nagy segítséget nyújthat egy űrszállítási rendszerben.

Hirdetés

A bejelentés mellé sajnos sem képeket, sem egyéb anyagokat nem csatoltak a kísérletről, és fontos technikai részleteket sem ismerünk, de elvileg a letesztelt szerkezet egy olyan szuborbitális jármű, ami egy másik, korábban már kipróbált kísérleti űrhajóval kiegészülve egy akár egy teljesen újrahasznosítható űrszállítási rendszert alkothatnak.

A CASC közlése alapján úgy tűnik, hogy a letesztelt gép VTHL profillal rendelkezik, ami a függőleges kilövésre és a vízszintes landolásra utal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.