Hirdetés

Kínában legális szolgáltatást csinálnak a deepfake-ből



|

Szuper világ lesz, mikor a legkisebb erőfeszítés nélkül adhatunk akár politikusok szájába akármilyen szöveget. Ugyan, mi baj lehet?

Hirdetés

Számos izgalmas újdonságot köszönhetünk a gépi tanulásnak. A játékosok korábban elérhetetlen teljesítményre számíthatnak a videokártyájuktól a felskálázó mechanikákkal, mint az Nvidia DLSS vagy az AMD FSR, a generatív nyelvi modellek zavarbaejtően emberiek, és egyre jobbak ebben, egyszerű leírások alapján generálhatunk képeket, és bizony már komplett mesterséges embereket is létrehozhatunk, vagy rosszabb esetben egyszerűen el is lophatják akárki személyazonosságát.

Utóbbit a világ legtöbb pontján nem nézik jó szemmel, Kínában azonban úgy tűnik, legális szolgáltatásként dobja hamarosan piacra a Tencent.

Hirdetés

A cégóriás nemrégiben bejelentette, hogy új, felhő alapú szolgáltatást fog indítani, aminek kapcsán természetesen nem használták a deepfake kifejezést, de mindenki tudja, hogy pontosan erről van szó. A hivatalos információk szerint a rendszernek mindössze 3 percnyi felvétel és 100 mondat kell a célszemélytől a tanuláshoz. Ezután, akár 24 órán belül megszülethet egy digitális alteregója, amihez semmiféle hozzájárulásra nem lesz szükség.

A szolgáltató szerint ez egy remek lehetőség arra, hogy a Kínában különösen népszerű e-commerce műsorvezetőket egyszerűen helyettesítsék, mi viszont azt látjuk, hogy

ezáltal bármelyik politikus, híres személy, vagy akár egy civil szájába lehet majd olyan dolgokat adni, amik igazából sosem hangoztak el.

A legalizált deepfake körülbelül 145 dollárba kerül majd és nem csak kínaiul, hanem angolul is működik. A Tencent a hírek szerint többféle videós stílust kínál, lesz 3D realisztikus, 3D félig realisztikus, 2D realisztikus és 2D rajzfilmes megjelenítés is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.