Hirdetés

Kínából támad a Red Magic gamertelefon



|

A Razer és a Black Shark után a Nubia is olyan okostelefonnal állt elő, amit kifejezetten gamereknek fejlesztett.

Hirdetés

Mostanra nyugodtan kijelenthetjük, hogy külön kategóriát alkotnak a gamertelefonok. A Razer tavaly dobta piacra az elsőt, 120 Hz-es kijelzővel. Nemrég a Xiaomi leányvállalata, a Black Shark is előállt a saját, folyadékhűtéses és kontrolleres megoldásával; most pedig itt van a Nubia Red Magic

Hirdetés

Alapvetően egy csúcskategóriás okostelefonról van szó, szokatlan dizájnnal és egyedi hűtési rendszerrel. Persze az RGB-s csík sem maradt el a hátlapról. 

Furcsa módon a Nubia a tavalyi Qualcomm Snapdragon 835-ös csúcslapkára szavazott az idei Snapdragon 845 helyett. A 6 hüvelykes, 2160 x 1080-as kijelző alatt ezt akár 8 GB RAM, 128 GB UFS 2.1-es tárhely, 24 és 8 megapixeles kamerák, valamint 3800 mAh-s akku egészítik ki. Van egy külön "játékgomb" is, de azt nem tudni, hogy pontosan mire jó.

A Nubiának lesz egy GameBoost tuningszoftvere is, amivel magasabb framerátákat próbál kicsikarni a rendelkezésre álló erőforrásokból. A hűtési rendszer egy hűtőbordára épít, három réteg grafittal és szellőzőnyílásokkal. 

Az alumínium házon egyébként akad ujjlenyomat-olvasó, USB-C port, jackcsatlakozó, dual-SIM-támogatás. Adott továbbá a 802.11ac-s WiFi, a Bluetooth 5.0, valamint a 4K@30fps és a 720p@120fps is támogatott. 

A Nubia április 26-án indít egy Indiegogo-kampányt, amelynek keretében 399 dollárért lehet lecsapni az újdonságra. Utána 400 és 480 dollár körül alakul az ára a 6/64 és a 8/128 GB-os modelleknek. 

Érdekesség, hogy a ZTE mostanra 50 százalék alá csökkentette a részesedését a Nubiában. Ennek ellenére nem tudni, hogy Amerika mit szól a gyártóhoz, és, hogy a jövőben a Nubia kaphat-e például Androidot

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.