Hirdetés

A kínai hackerek áttörték a Google Chrome böngésző védelmét



|

A kínai hackerek egy verseny keretében a Chrome és további böngészők gyengeségeit is kiaknázták.

Hirdetés

Rossz hírt kaptak a nagy szoftvercégek: a kínai hackerek egy versenyen igyekeztek bizonyítani, hogy ki a legügyesebb, és ki találja meg a legtöbb és legnagyobb hibát a népszerű appokban és eszközökben. 

Hirdetés

A Tianfu Cup lehetőséget adott a biztonsági szakértőknek, hogy megmutassák mit tudnak, illetve nagy összegeket is zsebre tegyenek a sérülékenységek sikeres feltárásáért. Eközben ráadásul nem is kellett Kínán kívülre menniük (annak a helyi kormány nem örülne). 

A ZDNet jelentése szerint a korábbi Pwn2Own-nyertes Team 360Vulcan 382 500 dollárt gyűjtött be, amiért a régebbi Microsoft Edge, Office 365, Adobe PDF Reader, gemu+Ubuntu és VMWare Workstation szoftverekben hibákat talált. 

A csapat nem volt mindig mindennél sikeres, az iOS-ben például nem sikerült áttörniük egy rést. A talált 32-ből 13 működött megfelelően, a második napon 16-ból 7. 

A csapat talált sérülékenységeket a Chrome és a Safari böngészőkben és a D-Link DIR-878-as routerében is. A csapatok minden sérülékenységeket jelentenek a verseny után a fejlesztőknek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.