Hirdetés

Kínos hiba sújtja a Pixel mobilokat



|

A Google legfontosabb alkalmazása okoz gondot a cég saját gyártású telefonjain.

Hirdetés

Magyarországon sajnos továbbra sem forgalmazzák őket hivatalosan, de az kétségtelen, hogy a Google saját gyártású Pixel mobiljai az androidos piac legjobb ajánlatai között vannak, köszönhetően a versenyképes árazásuknak, a remek kamerás képességeiknek és a letisztult, közvetlenül a fejlesztő által frissített operációs rendszerüknek.

Épp ezért kínos az az új szoftveres hiba, amely a jelek szerint több Pixelt is súlyt, méghozzá a gyártó legfontosabb saját alkalmazása, a Google keresőapp miatt.

Hirdetés

A hétvége során az Engadget egyik olvasója, valamint több redditező és a Google hivatalos támogatási oldalának látogatói is arról számoltak be, hogy a rendszer alapvető elemének számító app miatt túlmelegszik a telefonjuk, és az akku merülése is aggasztó mértéket ölt. Az Engadgethez eljuttatott képernyőfotón jól látható, hogy messze a Google alkalmazás emészti fel a legtöbb energiát a Pixel 6 Prón futó folyamatok közül, pedig a Facebookot általában nehéz lepipálni ebben.

Forrás: Engadget
Forrás: Engadget

A túlmelegedés a Pixel 6- és a Pixel 7-szériát is érinti, a jelek szerint pedig a május 12. környékén kijött legutóbbi frissítés okozhatja a gondot, amire a mobilok gyári alaphelyzetbe való visszaállítása sem jelent gyógyírt. Cikkünk írásáig a Google nem reagált a problémára, egyes felhasználók pedig arra panaszkodnak, hogy az ügyfélszolgálat sem túl segítőkész.

A keresőóriás szempontjából azért is kínos az ügy, mert a cég csupán néhány napja leplezte le a Pixel-termékcsalád következő tagjait, a középkategóriában versenyző Pixel 7a-t, a hajtogatós trendet meglovagoló Pixel Foldot és a Pixel Tablet táblagépet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.