Hirdetés

Kínos hiba sújtotta a Twittert, Elon Musk a törékeny kódot okolja



|

Egy időre teljesen leállt a linkek kezelése a Twitteren, még a platform saját aloldalain sem működött az átirányítás.

Hirdetés

A Twittert felvásárló Elon Musk egyik első dolga volt, hogy több ezer ember kirúgásával a korábbi töredékére csökkentette az alkalmazottak számát, amely a beszámolók szerint áldatlan állapotokat teremtett a mikroblognál, mivel a megtizedelt személyzet egyszerűen nem bír a többszörös munkamennyiséggel.

Korábban a szerzői jogok védelméért felelős rendszer letérdelése mutatta, hogy nagy lemaradásban vannak a színfalak mögött, most pedig egy újabb kínos hiba árulkodik róla, hogy Muskék nincsenek a helyzet magaslatán.

Hirdetés

A tegnapi nap során ugyanis egy időre leállt a linkek kezelése a Twitteren: a külső weblapokra és a szolgáltatás saját aloldalaira (pl. szerződési feltételek, adatvédelmi nyilatkozat) mutató URL-ek sem működtek, azokra kattintva a twitterezők csak egy hibaüzenetet kaptak. Ebben az állt, hogy az adott felhasználó API-előfizetése nem tartalmazza a hozzáférést a link alatt található végponthoz.

"{"errors":[{"message":"Your current API plan does not include access to this endpoint, please see https://developer.twitter.com/en/docs/twitter-api for more information","code":467}]}"

A hiba nagyjából 45 percig állt fenn, és maga Elon Musk is reagált a kellemetlen helyzetre. A milliárdos előbb arról posztolt, hogy túl "törékenynek" tartja a platformot, majd később azt írta, hogy csak egy apró változtatást hajtottak végre az alkalmazásprogramozási felületen (ez az API), ami hatalmas következményekkel járt. Musk itt ismét leírta, hogy indokolatlanul törékenynek tartja az érintett kódot, és hogy szerinte később egy teljes újraírásra lesz szükség.

A tulajdonos tehát igyekszik a Twitter korábbi vezetésére kenni a felelősséget, ami nem meglepő, hiszen Musk rendszeresen hangoztatja, hogy a felvásárlás előtt nem működött elég hatékonyan a közösségi oldal. Egyesek szerint viszont a linkek összeomlásának hátterében valójában nem egy rosszul megírt kód, hanem egy nemrég bevezetett változtatás áll.

A platform még januárban tiltotta le a külsős fejlesztők hozzáférését az alkalmazásprogramozási felülethez, ami a nem hivatalos Twitter-kliensek műküdésének ellehetetlenítését célozta. Mivel a mostani hibaüzenet is az API-t és a jogosultságot említi, egyesek szerint a mikroblog fejlesztői véletlenül magukat is kizárhatták a hozzáférésből.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.