Hirdetés

Kirámoltak egy pénzszállító autót, de az AirTaggel nem számoltak



|

Lúzer rablók példája mutatja, hogy a követőkütyük miatt muszáj lesz átgondolni a régi módszereket.

Hirdetés

A légitársaságok rengeteget tudnának mesélni arról, hogy mennyi bosszúságot okoz a munkájukban az Apple két éve bemutatott AirTag követője, a termék megjelenése óta ugyanis már nem tudják csak úgy elhessegetni az elveszett csomagjuk után kutató utasokat, hiszen azok a tracker révén  pontosan megmondják, hogy hol is kéne keresni a bőröndöket.

A Lufthansa ezért tavaly már a kütyü betiltására is tett egy próbálkozást, most viszont egy olyan "iparág" lesz kénytelen átgondolni a megszokott procedúrákat az AirTag miatt, amely előtt aligha áll nyitva ez a lehetőség.

Hirdetés

A napokban ugyanis egy rablópárosnak a saját kárán kellett megtanulnia, hogy a szép új világunkban nem árt leellenőrizni a szajrét, mielőtt kereket oldunk vele. Az AppleInsider a helyi médiára hivatkozva számolt be a Chicagóban történt esetről, melynek során két helyi férfi összesen 1,1 millió dollárnyi (kb. 372 millió forintnyi) pénzt emelt el a Brink's biztonsági cég páncélozott teherautójából.

A gyors meggazdagodást hajszoló duó 7 telepakolt műanyag tárolóval és 10 pénzeszsákkal lépett meg, azzal viszont nem számoltak, hogy az egyik tárolóban egy AirTag is lapul, így a rendőrség élőben követhette a több rejtekhelyen át vezető, kacifántos útvonalukat. A zsaruknak végül egyáltalán nem volt nehéz dolguk a pénz megtalálásával, az elkövetők pedig azóta is az egyenruhások vendégszeretetét élvezik.

A slusszpoén, hogy az egyik tettest már eleve kereste az FBI egy korábbi fegyveres rablásért, így az AirTag egy másik ügy lezárását is segítette. Ez a sztori tehát happy enddel végződött a társadalom számára, összességében viszont messze nem ilyen pozitív a követőeszközök mérlege. A trackerekkel ugyanis emberek után sem nehéz szimatolni, amely már két esetben is gyilkossághoz vezetett.  Az Apple ezért most a hamarosan saját modellt bemutató Google-lel közösen terjesztett elő egy biztonsági szabványt, amely az összes ilyen termék esetében megnehezítené a hasonló visszaéléseket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.