Hirdetés

Kis túlzással leállt a fél internet, nem működik a Twitch és a Reddit sem



|

Sőt egy ideig olyan oldalak is elérhetetlenek voltak, mint a Twitter és a Spotify.

Hirdetés

Sokan már közműként tekintenek az internetre, nincs abban semmi meglepő, ha a működésében tapasztalható (akár csak részleges) fennakadásokat úgy élik meg az emberek, mint amikor váratlanul leáll az áramszolgáltatás, vagy hiába eresztik meg a csapot, nem folyik belőle ivóvíz. Ezúttal nem maga a világháló esett ki, csak éppen a forgalma jelentős részét kitevő, roppant népszerű oldalak váltak egyik pillanatról a másikra elérhetővé.

Minden jel szerint a Fastly tartalomszolgáltatónál keletkezett meghibásodás a probléma forrása, legalábbis ezt állítja a Financial Times termékmenedzsere.

Hirdetés

Régiónként változik, hogy kit mennyire érintenek a leállások, nálunk e hír írásának pillanatában működik a máshol hibaüzenetet dobó Twitter és a Spotify is, ellenben továbbra is hiába próbálnánk behozni a Twitch vagy a Reddit oldalait. A Downdetector.com szerint kijutott a jóból az Amazonnak, a Stack Overflownak, a PayPalnak, az Etsy-nek, a Vimeónak, a Shopify-nak, az AWS-nek, a HMRC-nek, az eBaynek, a GitHubnak, a Sqarespace-nek, az Imgurnak, a Fandom/Wikiának, a Tidalnak és a Kickstarternek is a már említettek mellett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.