Hirdetés

Kisállat-kamerát varázsol a telefonodból az Apple



|

A házi kedvenceink minden mozdulatát képes lesz lekövetni az iPhone egy új szoftveres megoldásnak köszönhetően.

Hirdetés

Hétfő este került sor a WWDC fejlesztői konferencia ünnepélyes megnyitójára, amelyen a Vision Pro AR/VR headsetet, új számítógépeket és a következő operációs rendszereit is leleplezte az Apple. A szakmai rész viszont csak a műsor után következett, hiszen egészen péntekig zajlanak a fejlesztőknek szóló programok és előadások, amelyek keretében további finomságok derülnek ki az érkező változtatásokról.

Az egyik ilyen egy új megoldás, melynek hála az iPhone-ok akár az otthon hagyott kisállatok követésére is alkalmasak lesznek.

Hirdetés

Ezt alapvetően a DockKit keretrendszer teszi lehetővé, amit azzal a céllal fejlesztettek ki, hogy az automatizált, forgó állványra helyezett iPhone-ok új "fotós és videós élményeket" biztosíthassanak az emberi alanyok lekövetésével. Ehhez érkezik egy kiegészítő alkalmazásprogramozási felület, a Detect Animal Pose API, melynek bevetésével a házi kedvencek is a kamera célpontjává válhatnak.

Az API-ra épülő jövőbeli appok nemcsak 360 fokban lesznek képesek szemmel tartani a fel-alá járkáló állatokat, de testtartásukat is azonosítják, így meg tudják majd tippelni, hogy azok állnak, ülnek, vagy éppen ételért esedeznek. Ehhez az iPhone-t ugyancsak egy motorizált állványhoz kell csatlakoztatni. Ilyenek már most is kaphatók, a DockKit keretrendszer és az iOS 17-ben debütáló StandBy okosképernyős üzemmód rajtjával viszont jó eséllyel tovább bővül majd a kínálat.

Az Animal Pose API a mai naptól válik elérhetővé a fejlesztők számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.