Hirdetés

Kisebb és gyorsabb Outlook alkalmazást kaphatnak az androidosok



|

Az olcsóbb készülékeken is szárnyalni fog a Microsoft Outlook e-mail kliens.

Hirdetés

Az elmúlt években a Meta és a Google is előállt egy-egy alkalmazással, amely a gyengébb hardverrel bíró androidos készülékekre szabta a cégek népszerű szolgáltatásait, a Facebook Messenger üzenetküldőt és a Google keresőt.

A könnyített Messenger Lite és a Google Go mellett pedig a Microsoft is kínál egy ilyen megoldást az Outlook e-mail klienshez, ám az Outlook Lite nevű appot csak néhány országban élvezhetik a felhasználók. A legfrissebb hírek alapján azonban ez hamarosan megváltozhat.

Hirdetés

Elsőként a német Dr. Windows blog írta írta meg, hogy a Microsoft 365 roadmapjében felvázolt menetrend szerint júliustól az üzleti ügyfelek számára is elérhetővé válik az Outlook Lite for Android. A hivatalos leírás úgy szól, hogy ez az Outlook főbb előnyeit kínálja egy kisebb méretű appban, az alacsony teljesítményű eszközökön is gyors működéssel, bármilyen hálózaton.

A bejelentésen felbuzdulva a blog szerzője, Martin Geuß megszerezte az Outlook Lite jelenlegi kiadásának APK-ját, a próba alapján pedig arról számolt be, hogy a funkcióit tekintve az alkalmazás nem követel kompromisszumokat, mégis gyorsabban fut. További jó hír, hogy Geuß modernebbnek találta az app kezelőfelületét, a Beállítások menüt illetően pedig nagyobb rendezettségről és szélesebb körű lehetőségekről ír. Az egyetlen komoly eltérés, hogy a Lite-kiadásban csupán egy fiókot és fióktípust használhatunk.

Forrás: Dr. Windows

A blogger emellett azt gyanítja, hogy a Microsoft az összes platformot célzó megújítás részeként valójában egy teljesen új androidos Outlook-alkalmazással is készülhet. Idővel kiderül, hogy ez tényleg így alakul-e, az viszont bizonyos, hogy a redmondiak tervei potenciálisan rengeteg felhasználót érinthetnek, hiszen az Outlook a világ egyik legnépszerűbb e-mail kliense.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.