Hirdetés

Kiszivárgott a következő Snapdragon specifikációja, ezt kapják a jövő csúcskészülékei



|

Megbízható forrásból érkezett az információ, így kicsit közelebb kerültünk ahhoz, mit tudnak majd 2022 legjobb telefonjai.

Hirdetés

A Qualcomm Snapdragon szériájának legújabb, 888-as tagját tavaly decemberben leplezte le a gyártó, és mostanáig olyan telefonokba került be, mint a Mi 11 Ultra, a OnePlus 9, a Samsung Galaxy S21, vagy épp az Asus ROG Phone 5. A következő csúcskategóriás SoC bejelentése megint az év végén lesz esedékes, de vannak, akik már sejteni vélik, hogyan is fog felépülni a chip.

Hirdetés

Az egyik legmegbízhatóbb ipari szivárogtató, Evan Blass szerint a következő chip az SM8450-es modellszámot kapja majd (a Snapdragon 888-é SM 8350 volt), a jobb teljesítmény és alacsonyabb fogyasztás érdekében pedig a Qualcommnál 5 nm-ről 4 nm-es gyártási folyamatra állnak át. 

Bekerül az X65 5G modem is, ami 10 gigabites elméleti letöltési sebességet és stabilabb 5G kapcsolatot tesz majd lehetővé. A processzor szerepét várhatóan egy Kryo 780 tölti majd be. Az Arm a múlt hónapban jelentette be, hogy érkeznek az első, Cortex V9-es architektúrával készülő chipek.

Az új chipről nem most hallunk először, a Qualcomm már korábban bejelentette, hogy a Leica-val közösen dolgoznak az SoC-n, így minden bizonnyal a képalkotási technológiákat illetően is számíthatunk izgalmas újdonságokra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.