Hirdetés

Kiszivárgott a Qualcomm és a Razer hordozható konzolja



|

Az eszköz a vadonatúj G3x chipre épül, és első lehet a hasonló készülékek sorában.

Hirdetés

A Nintendo Switch sikerével és a Steam Deck bemutatásával komoly figyelmet kaptak a hordozható konzolok, hiszen egyértelmű, hogy bőven van piaci igény ezekre az eszközökre. Egy friss szivárgás arra utal, hogy a Qualcomm is beszállhat a buliba a direkt ehhez szánt G3x chippel, célhardvert adva a gyártóknak a saját masináikhoz.

A VideoCardz birtokába jutott ugyanis egy dia és egy kép, melyek az új erőforrásról és a Razerrel közösen készített fejlesztői masináról, azaz Developer Kitről árulkodnak.

Hirdetés

A "mintagépben" 120 Hz-es HDR OLED kijelző és egy 6000 mAh-s akkumulátor dolgozik, a VideoCardz értesülése szerint pedig játékstreaming-eszközként fogják prezentálni, Xbox Cloud Gaming támogatással. A G3x chip specifikációira sajnos nem derült fény, de a kiszivárgott anyag azt írja, hogy kifejezetten handheld játékra tervezték.

Amit még ki lehet hámozni a diáról, az a DisplayPort-támogatás (USB-C), a beépített haptikus visszajelzések, a magas minőségű vezeték nélküli Snapdragon Sound hangzás és az 1080p-s webkamera.

Hogy a konzolból lesz-e megvásárolható termék, vagy csak a G3x chip képességeinek demonstrálására szánják a hasonló fejlesztésekben gondolkodó gyártóknak, egyelőre rejtély. November 30 és december 1 között zajlik viszont a Snapdragon Tech Summit rendezvény, így lehet, hogy nem is kell sokat várnunk a hivatalos bejelentésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.