Hirdetés

Kiszivárgott a Windows XP forráskódja



|

Több oldalon is megjelentek a Microsoft népszerű operációs rendszeréhez tartozó fájlok.

Hirdetés

Ma már a PC-s felhasználók nagy része valószínűleg Windows 10-et használ a gépén, ami érthető is, hiszen ez a legfrissebb, Microsoft által is támogatott megoldás, ráadásul rengeteg program futtatásához is szükséges. Ám jó eséllyel akadnak olyanok, akik bizonyos okok miatt kitartanak a vállalat valamely korábbi operációs rendszerénél, még ha ez már önmagában is biztonsági kockázatot jelenthet.

Hirdetés

Tovább ronthat a helyzeten, ha kiszivárog egy-egy OS forráskódja, ahogy most a Windows XP-vel történt. A hírek szerint ráadásul a Windows Server 2003 forráskódja is megjelent több fájlmegosztó oldalon, és megerősítést nyert, hogy a szivárgás valódi, bár egyelőre nem tiszta, hogy a kód mekkora részét tartalmazza.

A Microsoft 2014-ben szüntette be hivatalosan a Windows XP támogatását, és ugyan egyáltalán nem biztos, hogy a mostani esetnek lesznek következményei, de nem elképzelhetetlen, hogy 2017 után egy újabb tapasszal reagál a vállalat. Érdemes még megjegyezni, hogy a nyilvánosságra került fájlok között találni utalásokat a Windows CE operációs rendszerekre, az MS-DOS-ra, és más microsoftos anyagokra, sőt még a Bill Gates-hez kapcsolódó összeesküvés-elméletekre is.

Nektek van olyan ismerősötök, aki még Windows XP-t használ? Egyébként szavazat formájában továbbra is elmondhatjátok, hogy a ti gépeteken milyen operációs rendszer fut.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.