Hirdetés

Kiszivárgott az iPhone 8 szokatlan külseje



|

Az arcfelismerési rendszerről és a dizájnról is árulkodott a HomePod firmware-je.

Hirdetés

Még az idén befut az Apple saját okoshangszórója, azonban a HomePodnak - feltehetően hibából eredően - már most megjelent a firmware-je, pontosabban annak egy korai buildje. 

Hirdetés

A fejlesztők persze beleásták magukat, és meglepő dolgokat találtak az iPhone 8-ról. A még be nem mutatott okostelefon ezek alapján 2436 x 1125 képpontos kijelzővel rendelkezik majd, amelynek szinte egyáltalán nincs kerete - leszámítva a kivágást a kamerának és a szenzoroknak felül. 

Szintén árulkodott a firmware arról, hogy a készüléket arcfelismeréssel is fel lehet majd oldani. 

Steve Troughton-Smith és Guilherme Rambo szoftverfejlesztők szerint az arcfelismerő rendszert Pearl ID-nak hívják majd, és infravörös kamerák segítségével még sötétben is használható lesz. Az iPhone 8 pedig jelenleg D22 kódnéven fut. 

Mivel home gomb nincs, ezért az Apple vagy a kijelzőbe ágyazza az ujjlenyomat-olvasót, vagy a bekapcsológombba. Az nem valószínű, hogy a hátlapra költözne a szenzor, hiszen rontaná a dizájnt. 

Érdekesség, hogy a Vivonak már van kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasója, azonban a technológia egyelőre nem túl megbízható. Hasonló kijelzője pedig az Essential Phone-nak van, amely még mindig nem jelent meg, és az állapotsorral van némi problémája (a kamera kivágása miatt túl nagy). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.