Hirdetés

Kiszivárgott az új Sony csúcsmobil, az Xperia 1



|

A korábban Xperia XZ4 néven emlegetett készülék három hátlapi kamerát, óriási kijelzőt és lila verziót is kap majd.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy a Sony hamarosan leegyszerűsíti a készülékeinek az elnevezését. Az Xperia XA például eltűnik a középkategóriából, az új modellek Xperia 10 és Xperia 10 Plus néven érkeznek. Megváltozik az Xperia XZ széria neve is. Evan Blassnak hála kiderült, hogy az eddig Xperia XZ4 néven emlegetett, február 25-re várható csúcsmobil Xperia 1 néven jön. 

Hirdetés

Az Xperia 1-ről ráadásul renderelt kép is van, ami passzol az eddigi szivárgásokhoz. A Sony dizájnváltása első ránézésre is szembetűnő. Oda a 18:9-es, lekerekített OLED-kijelző. Az új OLED-panel lapos, illetve 21:9-es képarányt kínál, HDR-képes és 6,5 hüvelykes. A felső és az alsó káva szimmetrikus, az oldalsó keret nagyon vékony. Az alumínium kereten látszik, hogy az ujjlenyomat-olvasó ezúttal is oldalra került, de most külön van a bekapcsológomb. A hangszóró lefelé néz, az USB-C port mellett van, jackcsatlakozót nem látni. 

A Sony hátul is feladta az eddigi dizájnt. Ezúttal tripla kamerára vált a gyártó. A korábbi pletykák szerint az elsődleges szenzor 52 megapixeles lesz, f/1.6-os rekeszértékkel. Ez 10 megapixeles, javított minőségű képeket készít majd. Ezt egy 2x-es vagy 3x-os optikai zoomra képes telefotós lencse egészíti majd ki, valamint egy mélységérzékelést (és portréfotózást) segítő ToF kamera. 

A Sony Xperia 1-hez Snapdragon 855 csúcslapkát, 6 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet emlegetnek, Android 9 Pie rendszerrel és hatalmas, 4400 mAh-s akkuval. A készülék február 25-én debütál, a vételára elvileg 800-900 euró lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.