Hirdetés

Kiszivárgott fizikai modellek árulkodnak az iPhone 16 sorozatról



|

A közösségi médiában felbukkant képek megmutatják az idei almás mobilok két gyakran pletykált fejlesztését és egy plusz érdekességgel is szolgálnak.

Hirdetés

Az aktuális várakozások szerint az Apple nem idén tavasszal, hanem csak 2025-ben fogja frissíteni a belépő szintet képviselő iPhone SE-t, így ha minden igaz, a cupertinóiak legközelebb az ősszel bemutatkozó iPhone 16 szériával dobhatják fel a mobilos palettájukat, amely ismét négy modellt hozhat az iPhone 16, az iPhone 16 Plus, az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max képében.  

A készülékük kapcsán eddig a Pro modelleket érintette a legtöbb pletyka, visszatérő elemként jósolva a kijelzőméretek növelését 6,3 és 6,9 hüvelykre (6,1 és 6,7 hüvelykről) és egy új, dedikált kamerás (Capture, Rögzítés) gomb érkezését.

Hirdetés

Ezeket látszik alátámasztani néhány friss fotó a Weibo közösségi oldalról, amelyek az iPhone 16 Pro és a Pro Max állítólagos fizikai (dummy) modelljeit ábrázolják. Az egyik képen egyértelműen kiszúrható a főkapcsoló mellett elhelyezett kamerás gomb, egy másik felvételen pedig az iPhone 16 Pro és az iPhone 15 Pro dummyjait láthatjuk egymás mellett, ami alapján a következő generáció tényleg nagyobb lesz a felmenőjénél.

A Rögzítés gombról azt rebesgetik, hogy a nyomás mellett a gesztusokra is érzékeny lesz, így különböző funkciókat kezelhetünk vele, köztük például a zoommal vagy a kamerás üzemmódok közötti váltással. Itt viszont nincs vége, a galéria egyik képén ugyanis egy harmadik készülék is látható, amely az iPhone X-re emlékeztető, vertikális elrendezésű kameraszigetet visel a hátlapján. A weibós szivárogtató szerint ez a normál iPhone 16 lesz, ami így ránézésből is eltér majd az elődeitől, hiszen ezek a 2019-ben piacra dobott iPhone 11-óta ugyanazt a szélesebb elrendezést használják, csak a lencsék pozícióját variálva.

Fontos azonban leszögezni, hogy az állítólagos dummy modellek akár kifejezetten a pletykák alapján készült hamisítványok is lehetnek, így önmagukban semmit sem bizonyítanak. Annyi mindenesetre bizonyos, hogy hónapok óta nem akadt olyan szivárogtató, aki cáfolná az iPhone 16 Pro széria új kamerás gombját és megnövelt kijelzőméreteit, így jó esély van rá, hogy ezek tényleg visszaköszönnek a várhatóan szeptemberben esedékes hivatalos premieren.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.