Hirdetés

Kiszivárgott, hogy mikor jön az Nvidia GeForce RTX 3060



|

A bennfentesek legújabb információi alapján a videokártya február utolsó hetétől kezdődően válik elérhetővé.

Hirdetés

Az Nvidia a digitális CES 2021 konferencián jelentette be nemrégiben, hogy a gyártó legújabb videokártyája, az RTX 3060 már idén februárban megvásárolható lesz. A Videocardz és a wccftech információi alapján már pontosabb időpontot is kaptunk, tehát a hardver megjelenésére a hónap utolsó hetén számíthatunk. Nemrégiben pedig az is kiderült, hogy az RTX 3060-ból nem fog készülni Founder's Edition, hanem csak az Nvidia partnerei fogják gyártani a videokártyákat.

A 12 GB GDDR6 memóriájú Nvidia GeForce RTX 3060 329 dolláros árcédulát kapott, vagyis nagyjából 97 ezer forintba fog kerülni. A Videocardz információi szerint február 28-án jár majd le az embargó, vagyis aznap lehet elolvasni az első teszteket a mainstream piacra szánt, viszonylag kedvező árú videokártyáról. 

Hirdetés

Az utóbbi időben újból egyre felkapottabbá vált a kriptovaluta bányászat, így hatalmas az érdeklődés a magas teljesítményű videokártyák iránt. A prémium árkategóriájú és teljesítményű RTX 3070 és RTX 3080 modelleket például nagyon gyorsan elkapkodták, és továbbra is viszonylag nehéz beszerezni őket. Az Nvidia viszont úgy tervez, hogy a megjelenés napján nem lesz gond az elérhető mennyiséggel, és az RTX 3060 nem válik rögtön hiánycikké.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.