Hirdetés

Kiszivárgott képeken a Huawei új okosórái



|

Már a hivatalos leleplezés előtt megmutatta magát a Huawei Watch GT4-széria.

Hirdetés

A Huwaei az Apple-höz hasonlóan még 2015-ben leplezte le az első okosóráját a Huawei Watch képében, a cég pedig azóta is kitart a kategória mellett, többnyire versenyképes alternatívát támasztva a konkurens modelleknek. A gyártóra kivetett gazdasági szankciókat a telefonokhoz hasonlóan a Watch-széria sem úszta meg, így már az órákon is a Huawei Android-alapú, de saját fejlesztésű HarmonyOS operációs rendszere fut.

A kínai vállalat legutóbbi órás dobása a Watch GT3 általunk is tesztelt, jóárasított SE kiadása volt, most pedig napokon belül prezentálják a Watch GT 4-sorozatot is. Az új kütyü megtekintéséhez azonban nem kell a hivatalos bemutatóig várni, hála a legfrissebb szivárgásnak.

Hirdetés

A WinFuture szerzője, Roland Quandt ugyanis nemrég egy seregnyi gyári rendert szállított a Huawei Watch GT4-ről, amely a várakozások szerint 41 és 46 mm-es kiadásokban fog megérkezni. Ahogy a felvételek is mutatják, a 46 mm-es variáns az elődökhöz hasonlóan továbbra is a robusztusabb, sportos vonalat képviseli, míg a 41 mm-es verzió az eleganciát preferáló vásárlókat igyekszik megfogni.

Ami pedig az okosórák egyéb tulajdonságait illeti, a pletykák alapján energiatakarékosabb OLED-kijelzőre és ennek nyomán hosszabbá váló üzemidőre, ARM Cortex-M processzorra és az olyan kötelező egészségügyi/sport funkciókra számíthatunk, mint például az EKG, a véroxigénszint-mérés vagy a fitnesz-tracking.

S ha már a híreszteléseknél tartunk, a pletykák az órák árát is megtippelik: a 41 mm-es Watch GT4 állítólag 249 euróról (adók nélkül 95 ezer forint) fog indulni, míg az abszolút csúcs 46 mm-es kiadás rozsdamentes acél szíjjal 399 euróval (ugyancsak adók nélkül 154 ezer forint) rövidíti majd meg a vásárlókat. A megjelenés kapcsán október eleji forgalmazással számolnak a jóslatok, ám ahogy e cikk minden állítása, ez is csak feltételezés.

Annyi viszont bizonyos, hogy a PCW hasábjain az elsők között tesztelhetjük a szeptember 14-én debütáló GT4-szériát, így az érdeklődőknek érdemes lesz visszanézniük hozzánk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.