Hirdetés

Kiszivároghatott az Intel belépőszintű videokártyájának teljesítménye



|

Ebben az esetben nem beszélhetünk egy erőgépről, de mégis örülünk minden új GPU-nak.

Hirdetés

Azt hiszem mostanra mindannyian belefáradtunk a folyamatos alkatrészhiányba. Legyen szó videokártyáról, processzorról, vagy akár csak memória modulokról, szinte minden elektronikai cikk érintett, amit még az autóipar is komolyan megsínylett az elmúlt időszakban.

Ha manapság valaki GPU-t szeretne venni, vagy a használt piacon kell körülnéznie, vagy az ajánlott fogyasztói ár sokszorosáért szerezhet be valamilyen megoldást az AMD-től vagy az Nvidiától.

Hirdetés

Szerencsére ez idén megváltozik, hiszen az Intel is beszáll a partiba és piacra dobja az első önálló GPU-it, amik széles spektrumban tervezik lefedni a vásárlók igényeit. Korábban voltak már híresztelések arról, hogy egyes modellek az RTX 3070-el is felvehetik majd a versenyt, most pedig a belépőszintről is érkeztek számadatok.

A sokszor megbízhatónak bizonyult momomo_us névre hallgató forrás talált rá az Arc A380-as videokártyára egy adatbázisban, amiből megtudta, a GPU egy hajszállal, de erősebb a GTX 1650 Supernél és épp csak lemarad az RX 580-tól. A jelentés furcsasága, hogy a modell elvileg 4,8 GB memóriával rendelkezik, valószínűleg itt a teszt alkatrész jelentett téves számadatokat.

Az Intel oldaláról megtudhatjuk, hogy az Arc videokártyák leleplezése továbbra is 2022 első negyedévére van időzítve, így okkal feltételezhetjük, hogy a CES alatt végre konkrét információkat is kapunk a gyártó videokártyáiról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.