Hirdetés

Kiszivároghatott, mikor jön az első USB-C-s iPhone



|

Egy megbízható elemző már tudni véli, mikor veszünk búcsút a 10 éve bemutatott Lightning porttól.

Hirdetés

Az Apple 2012 szeptemberében mutatta be az iPhone 5-öt, melynek egyik nagy újdonsága a korábbi 30-pines szabványt leváltó Lightning-csatlakozó volt. Az azóta eltelt évtizedben kissé eljárt az idő az akkor még korszerűnek számító technológia felett, hiszen a globálisan elterjedt USB-C szabvány nem csak technikailag fejlettebb, de az EU sem nézi már jó szemmel a cupertinóiak különcködését.

Épp ezért állandó pletykák tárgya, hogy az Apple átvált-e valaha az univerzális megoldásra, vagy kihagyja az egészet, és egyből a port nélküli iPhone-ra ugrik. A megbízhatóbb szivárogtatók közé sorolható Ming-Chi Kuo az előbbire fogad, és szerinte már nem is kell sokat várnunk az új csatlakozóra.

Hirdetés

A TF International Securities elemzője a Twitteren adta hírül, hogy a beszállítói forrásai körében szerzett értesülései alapján a 2023 második felében megjelenő modell lesz az első USB-C-s iPhone. Magyarán - amennyiben az Apple folytatja a készülékek elnevezésében követett jelenlegi gyakorlatát - az iPhone 15-ben már nem lesz ott a jó öreg Lightning-csatlakozó.

Kuo szerint az USB-C a töltési és az adatátviteli sebességben is előrelépést hoz majd, a konkrét specifikáció viszont a szoftveres (iOS) támogatáson múlik. Egy másik tweetben az elemző azt is leírta, hogy az átállásból az Apple meglévő USB-C-s beszállítói (a Macekben és az iPadekben már ott lapul a szabvány) profitálhatnak, akik az iPhone-hoz kapcsolódó kiegészítőknek hála hatalmas megrendelésekben részesülnek majd.

Mindez persze csak pletyka, így semmiképp sem szabad készpénznek venni. Ami viszont biztos, hogy a türelmetlen felhasználók már több iPhone-ba is befaragták az USB-C-portot, a világelső "prototípusért" pedig egy kisebb lakás árát fizette ki a lelkes vásárló.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.