Hirdetés

Kiszivárogtak a Surface Duo specifikációi



|

A Microsoft két kijelzős, összehajtható Surface Duo telefonjának legszembetűnőbb tulajdonsága a hatalmas érintőképernyő felület, de vajon mit találunk, ha benézünk a borítás alá?

Hirdetés

A Surface Duo elsőre hasonlónak tűnik, mint a felkapaszkodóban lévő kihajtható képernyőjű telefonok, viszont ha jobban megfigyeljük, egy egészen más utat követ. A legnagyobb különbség, hogy ennek kapcsán nem egy egybefüggő képernyőről beszélhetünk, hanem két különállóról, melyeket két 360 fokban elforgatható összekötő elem tart egyben. Most kiszivárgott, hogy milyen alkatrészek lapulnak a Microsoft forradalminak szánt telefonjában.

Hirdetés

A két kijelző értelemszerűen azt jelenti, hogy összecsukott állapotban az eszköz vastagabb lesz, mint a hagyományos társai, ez egészen pontosan 9,6 millimétert jelent, míg kinyitva nyilván ennek felével, 4,8 milliméterrel kell számolnunk. Maradva a képernyőknél, mindkét oldalon egy-egy 5,6"-os, 1800x1350-es felbontású AMOLED kijelzőt találunk.

Ezek között pakolászhatjuk a Microsoft gyári alkalmazásait, melyek képesek lesznek egymás mellett futni a képernyőkön, de erre nem minden külső fejlesztésű app lesz képes. Az egészet egy kifejezetten vaskos káva foglalja keretbe, melynek hála a Surface Duo valószínűleg nem kap majd díjakat az elegáns formatervezésért.

Ha bepillantunk a kijelzők mögé, akkor egy Snapdragon 855 processzort találunk a Qualcommtól, melyhez 6 gigabájt RAM társul. Ez a jelenlegi középmezőnybe helyezi ilyen téren az eszközt, hiszen a legújabb androidos eszközök már bőven meghaladták ezt, sokban akár 16 gigát is találunk. Tárhely terén 256 gigabájttal kell, hogy beérjük, mely nem bővíthető. 

Akik fényképezésre keresnek eszközt, azoknak más modell után kell nézniük, mivel a 11 megapixeles optikával a Surface Duo finoman szólva sem rengeti majd meg a világot. Ugyanez elmondható az akkumulátor teljesítményről, mely 3460 mAh-t bír majd; ez kifejezetten harmatos, pláne ha figyelembe vesszük, hogy két kijelző égeti az energiát. Operációs rendszer terén az Android 10-re számíthatunk, mely a megjelenés után nem sokkal frissül a 11-es verzióra. Se 5G, se NFC és vezeték nélküli töltés funkciót ne keressen senki a telefonban, ugyanis ezeket nem támogatja. 

Fontos megjegyezni, hogy ezek az infók nem hivatalos forrásból származnak, tehát a hiteles specifikációkért továbbra is várnunk kell a Microsoftra, akik remélhetőleg hamarosan előállnak egy megjelenési dátummal is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.