Hirdetés

Kiszivárogtak az Instagram-influenszerek személyes adatai



|

Több millió felhasználói e-mail-címét és telefonszámát lopták el, köztük rengeteg híres celebét és influenszerét is.

Hirdetés

Kiszivárgott egy online adatbázis, amelyben több milliónyi Instagram-felhasználó személyes adatai voltak megtalálhatóak. Rengeteg ismert influenszer, celeb és együttes is érintett az ügyben. 

Hirdetés

Az adatbázis az Amazon Web Services segítségével volt tárolva, és egy Mumbaiban működő marketingcégé volt, amely még csak jelszóval sem védte az adatokat. 

A kiszivárgott adatok között ugyan vannak olyanok, amelyeket a nyilvános fiókokról is össze lehet gyűjteni, ugyanakkor szintén tartalmazza az érintettek személyes adatait, e-mail-címét és telefonszámát. A Chtrbox nevű cég elméletileg marketingkampányokhoz alkalmazza az influenszereket. 

Az adatbázist azért hozták létre, hogy szélesítsék a hálózatukat, és rengeteg olyan ember adatait felvették bele, akikkel nem is álltak kapcsolatban. Az adatbázisban ott volt az influenszer-fiókok becsült értéke is, amit követők, lájkok, megosztások és egyebek alapján számoltak ki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.