Hirdetés

Kitakarítja az Apple az App Store-t, de ennek sokan nem fognak örülni



|

A régóta nem frissített alkalmazásokat tüntetné el a cég, de ezzel számos, még működő app és játék is elveszhet.

Hirdetés

Viszonylag fiatal még az App Store és a Google Play Áruház, de már most számos olyan, egykor közkedvelt alkalmazást tudnánk felsorolni, aminek örökre búcsút kellett intenünk. Ilyenek például az Electronic Arts fantasztikus prémium játékai, mint a mobiljátékok világát formáló Flight Control, a Mass Effect Infiltrator, a Dead Space vagy a Spy Mouse, amiket azért kellett eltávolítani, mert egyszerűen elavultak.

Most újabb alkalmazások veszhetnek el, ha a fejlesztők nem lépnek valamit.

Hirdetés

Az Apple számos fejlesztőnek küldött levelet a napokban, amiben arra figyelmezteti őket, hogy a régóta nem frissített alkalmazásaikat el fogja távolítani. 30 napot kapnak arra, hogy kiadjanak egy frissítést, de ha ezt nem teszik meg, az érintett appok eltűnnek az App Store-ból (a felhasználók készülékein megmaradnak). 

Sokan fejezték ki aggodalmukat, hiszen így olyan játékok és programok is elveszhetnek, amik egyébként kifogástalanul működnek, csak egyszerűen nem volt ok arra, hogy frissítsék őket. Megoldás lehet, ha kiadnak egy frissítést, ami valójában semmit nem változtat az appon, vagy legfeljebb nagyon keveset (amennyiben ez átmegy az Apple jóváhagyási rendszerén, és jó eséllyel át is fog). Nem tudni, hogy mikortól számít valami az Apple szemében elavultnak.

A Google néhány héttel ezelőtt hasonló lépésre szánta el magát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.