Hirdetés

Kitaláljátok, melyik ország lett a kriptovaluta-bányászat új királya?



|

Jól látható eredménye lett annak, hogy Kína ennyire keményen nekiment a kriptovalutának.

Hirdetés

Sokáig a kriptobányászat fellegváraként tekinthettünk Kínára, ám aztán az ország vezetése lecsapott, és azóta már illegálisnak is nyilvánítottak minden kriptovalutás tranzakciót.

Az Cambridge Centre for Alternative Finance által publikált adatok alapján az intézkedéseket követően 60%-kal csökkent az ország részesedése a világban zajló bányászatból, és időközben sikerült elérnie a nullát.

Hirdetés

A Kínában lezajlott események viszont határozottan jót tettek más országok kriptobányászatának. Rövid időn belül az Egyesült Államok került a csúcsra ezen a téren, hiszen amíg a bitcoinnal kapcsolatos részesedése áprilisban még 17% volt, addig júliusra sikerült elérnie a 35,4%-ot.

Más országokban is hasonló növekedést tapasztalhattunk, így Kazahsztán 8%-ról 18%-ra ugrott, Oroszország 6,8%-ról 11%-ra, Kanada pedig 3%-ról 9,6%-ra.

Gyakorlatilag most már kijelenthető, hogy Kína vezető pozíciója teljesen megszűnt ezen a téren.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.