Hirdetés

Kitiltotta a QAnont a Facebook



|

Eddig csak az erőszakot terjesztő tartalmakra és csoportokra csapott le a Facebook, de többé a QAnont sem látják szívesen az oldalon.

Hirdetés

A Facebook többé nem tartja kívánatosnak az oldalán és az alkalmazásaiban a QAnon tagjait. Az összeesküvés-elméletekkel foglalkozó mozgalomhoz kapcsolódó oldalakat, Facebook-csoportokat és Instagram-fiókokat kivétel nélkül törlik, akkor is, ha semmilyen erőszakos tartalom nincs azokban. Külön csoport foglalkozik majd a tartalmak felderítésével és eltávolításával, vagyis nem csak a felhasználói jelentésekre cselekednek. 

Hirdetés

Ez a Facebook eddigi legdrámaibb fellépése az összeesküvés-elméletek ellen - az FBI már tavaly figyelmeztetett, hogy térnyerésükből nagy baj lehet. Természetesen minden kapcsolódó hirdetést is blokkolnak. A QAnon egyébként a világjárvány alatt lett igazán népszerű, a terjedésében pedig pont a Facebook ajánlási algoritmusai segítettek.

A QAnon top témái mostanában állítólag a vakcinaellenesség, a járványtagadás és a gyermekcsempészet voltak. A QAnon-hívők most pedig még kevesebb helyen kommunikálhatnak, hiszen a Reddit és a Twitter már régen kitiltotta, a TikTok pedig korlátozta őket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.