Hirdetés

Kitiltottak a repülőkről egyes Apple MacBook Pro laptopokat



|

Tűzveszélyes akkumulátorok miatt hívott vissza egyes MacBook Pro modelleket az Apple, az FAA pedig egyből ki is tiltotta az érintett laptopokat a repülőkről.

Hirdetés

Az amerikai FAA kitiltotta a kereskedelmi repülőjáratokról azokat a MacBook Pro laptopokat, amelyeket az Apple tűzveszélyes akkumulátorok miatt hívott most vissza. Ezeket sem kézi-, sem feladott poggyászban nem lehet szállítani. 

Hirdetés

Az érintet MacBook Pro laptopok 15 hüvelykesek, és 2015. szeptembere és 2017. februárja között forgalmazták ezeket. A sorozatszám alapján bárki azonosíthatja, hogy érintett-e a visszahívásban. 

A becslések szerint Amerikában 432 000 laptopot érint a visszahívás, míg további 26 000 ilyen modell van Kanadában. Mivel mindegyikben akkumulátort kell cserélni, ezért az FAA úgy gondolja, hogy a laptopok tűzveszélyesek lehetnek. A korlátozásokat 4 légitársaság máris bevezette, ugyanakkor remek kérdés, hogyan szűrik az érintett gépeket, elvégre első ránézésre nem lehet megmondani, hogy tiltólistán van-e az adott MacBook Pro. 

Az Apple azért hívja vissza az érintett laptopokat, mert a vizsgálatai szerint az akkumulátoraik jó eséllyel túlmelegedhetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.