Hirdetés

Kitolna a rendőrökkel az iOS 11



|

Egy új funkcióval letiltható a Touch ID, így a hatóságok még kevésbé lesznek képesek feloldani a zárolt iPhone-okat.

Hirdetés

Az iOS 11-gyel kezdődően az Apple lehetővé teszi, hogy egyszerűen letiltsuk a Touch ID-t. Ez azt jelenti, hogy ha valaki amiatt aggódik, hogy a bíróság kötelezheti a készüléke feloldására, akkor blokkolhatja az eszközt, és hiába utasítják a feloldásra. 

Hirdetés

Az új iOS-ben a bekapcsológomb ötszöri megnyomása segélyhívást indít, eközben pedig letiltja a Touch ID-t. Ez azt jelenti, hogy a hatóságokat is kizárja a rendszer, és csak a jelkód megadásával lehet belépni. 

Donald Trump amerikai elnök valószínűleg nem örül majd ennek az újításnak, elvégre a tavaly, San Bernardinóban történt gyilkosságok során is ki volt akadva, amiért az Apple nem volt hajlandó mindent tálcán átadni az FBI-nak. Az FBI végül sikerrel járt az Apple nélkül is. 

Tim Cook akkor amiatt aggódott, hogy ha eleget tenne a kormány kérésének, akkor az Apple-nek új iOS-re lenne szüksége, és végül olyan biztonsági réseket kínálnának, amelyeken keresztül minden felhasználójukat veszélybe sodorják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.