Hirdetés

Kitoltak a kenguruk a robotautókkal



|

A kenguruk mozgása teljesen összezavarja a Volvo robotautóit.

Hirdetés

Sok más autógyártó mellett a Volvo is dolgozik a saját robotautóin, természetesen egyedi technológiával. Ezúttal viszont egy érdekes problémába futottak a szakemberek. 

Hirdetés

Amikor Ausztráliában tesztelték a Volvo robotautókat, akkor rájöttek, hogy a rendszer nem minden állattal képes megbirkózni. A kenguruk például teljesen összezavarják

A robotautók érzékelőrendszere ugyan találkozott már nagy állatokkal (például jávorszarvassal, őzzel, vadlúddal és karibuval), de a kenguruk mozgása eltérő. 

A kenguruk ugrálása megzavarja a rendszert, ugyanis amikor az állatok a levegőben vannak, azt hiszi a robotautó, hogy az objektum a távolban van. 

A legtöbb ütközés a kenguruk miatt történik Ausztráliában, ezért értelemszerűen a robotautóknak ezeket az állatokat is ki kell szúrniuk, és megfelelően kezelni a helyzeteket. A Volvo szakemberei szerint a történtek ellenére egyetlen projekt határidejét sem kell elcsúsztatni. 

A Volvo számos céggel dolgozik együtt a sofőr nélküli technológiáján, többek között az NVIDIA és az Autoliv is a partnere. A kereskedelemben 2021-ben jelenhetnek meg a robotautói. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.