Hirdetés

Kiválasztották az év szavát, nem fogsz meglepődni az eredményen



|

Nem a vakcina, és még csak nem is a chiphiány lett az.

Hirdetés

Az angol Collins Dictionary, vagyis a Collins szótár minden évben kiosztja az Év szava-díjat annak a kifejezésnek, amelynek a leginkább megugrott a használata az adott esztendőben.

A győztes meghatározásához az újságokat, a közösségi médiát és az internet egyéb bugyrait fésülik át, így lett az év kifejezése tavaly a "lezárás" (lockdown), 2019-ben a "klímatüntetés" (climate strike), előtte pedig az "egyszer használatos" (single-use).

Hirdetés

2021-ben viszont az informatika világából került ki a győztes, ami nem más, mint az NFT, azaz a nem helyettesíthető token (non-fungible token). A blokklánc-alapú technológiával áprilisi cikkünkben foglalkoztunk bővebben, de lényegében egy kizárólag egyetlen példányban létező digitális vagyontárgyról van szó, átruházható tulajdonjoggal.

A Collins választása nem különösebben meglepő, hiszen az idei évben valóban kilőtt az NFT-piac:

És ez csak az utóbbi néhány hónap termése, egyelőre pedig nincs is arra utaló jel, hogy a közeljövőben csökkenni fog a tokenek népszerűsége, hiszen a technológia mögé már olyan komoly szereplők is beálltak, mint a Christie's aukciósház, az NBA, a Yum Brands vagy a Coca-Cola.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.