Hirdetés

Kivonta a forgalomból a Pixel 4 mobilokat a Google



|

Többé nem forgalmazza a Pixel 4 és a Pixel 4 XL okostelefonokat a Google, pedig egy éve sincs, hogy azok megjelentek.

Hirdetés

A Google csak tavaly októberben dobta piacra a Pixel 4 és a Pixel 4 XL okostelefonjait, most azonban mindkettőt kivonta a forgalomból, vagyis többé nem árulja ezeket a cég. Az amerikai készletek a Google boltjában már ki is fogytak, más régiókban még akad egy-két modell. Értelemszerűen a többi kereskedőnél akár még nagyobb készletek is lehetnek elfekvőben, vagyis aki szeretne Pixel 4-et vagy Pixel 4 XL-t, az hónapok múlva is szerezhet még. Hamarosan azonban végleg kikophat a boltok polcairól a széria. 

Hirdetés

A Google hivatalosan is megerősítette, hogy leállították a forgalmazást, így már csak addig marad a boltokban a két készülék, amíg a partnerek készletei kitartanak. A rendszer- és biztonsági frissítéseket terv szerint kapja tovább mindkét okostelefon, legalább három éven át az eredeti megjelenéstől számítva. 

Bár hozzászokhattunk, hogy manapság egy 1000+ eurós mobil is maximum fél-egy évig menő, az még a Google-től is szokatlan, hogy egy éven belül nyugdíjaz egy szériát. A Pixel 2 és 3 készülékek például 18 hónapig voltak elérhetőek. Mindez azt is jelenti, hogy a Google-nek már nincs csúcsmobilja, így csakis a Pixel 4a-ra támaszkodhat, amíg várhatóan októberben bemutatja a Pixel 4a 5G-t és a Pixel 5-öt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.